Opschonen en versnellen

Hulp met computer opschonen en versnellen Hebt u het ook gemerkt? Toen u die nieuwe computer nog maar net had, ging alles snel en probleemloos. Maar na een aantal maanden gaan sommige programma's wat langzamer werken... Soms moet je de computer opnieuw opstarten want hij is niet vooruit te branden.

Tijdens het gebruik van de computer -- en ook smartphone en tablet -- maakt het besturingssysteem veel tijdelijke bestanden aan. De meeste worden netjes opgeruimd maar niet alle. Ook bij het verwijderen van een programma blijven er vaak restanten achter. Lijkt op een keuken waarin de kok niet alles netjes opruimt en daardoor na een tijdje zijn spullen niet meer kan vinden.

Poetsonderwerpen
Waar is de computer mee bezig?
Opstartprogramma's uitschakelen
Tijdelijke bestanden verwijderen
Duplicaatbestanden vinden
Browsertoevoegingen uitschakelen
Programma's opruimen
Schijfopruiming
Updates uitvoeren

Ook opstartprogramma's zijn een bekende bron van computervertraging. Bij de gemiddelde computer zijn er wel 10 opstartprogramma's aktief, terwijl het in de meeste gevallen beperkt kan blijven tot enkele.

Hoewel een langzamer werkende computer irritant is, is er wel goed nieuws: u kunt er zelf iets aan doen! Er zijn namelijk programma's en ook wat adviezen die u kunt gebruiken om de computer weer schoon te maken en schoon te houden.

Wij laten u graag die programma's zien en leggen ze duidelijk uit zodat u ze voortaan zelf kunt toepassen.